Limburg

Officiële opening Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen met familiefestival

Op donderdag 15 september wordt het nieuwe Burgemeester Van Grunsvenplein officieel ‘geopend’. Het voorheen grauwe plein is flink aangepakt: het is gezelliger en groener, duurzaam en circulair. Wethouder centrumontwikkeling Jordy Clemens: “Het nieuwe Van Grunsvenplein is straks niet alleen een geweldige evenementenlocatie, maar ook een mooie, groene plek om te verblijven én een prachtige plek om te wonen. Dat laatste hebben de bewoners na een lange tijd van werkzaamheden wat mij betreft dubbel en dik verdiend.” Het resultaat is iets om trots op te zijn en dat wordt gevierd met een festival dat leuk is voor de hele familie. Iedereen die tijd en zin heeft, is welkom tussen 16.00 en 20.30 uur.

Om 16.00 uur is er eerst een officieel moment met een openingshandeling en de prijsuitreiking van de Recycle Challenge. Vanaf 16.30 uur zijn er allerlei activiteiten op het plein. Met onder andere muziek, dansworkshops, een springkussen en BMX-parcours. Kinderen kunnen zich laten schminken of een glittertattoo zetten. Ook zijn er tal van foodtrucks aanwezig. De toegang is gratis.

Samen maken we het Centrum
Deze metamorfose van het Burgemeester van Grunsvenplein is onderdeel van de complete aanpak van Heerlen-Centrum. Op www.heerlen.nl/centrum is een overzicht te vinden van alle projecten. De gemeente werkt hierbij samen met en wordt financieel ondersteund door de partners: Ministerie BZK, Provincie Limburg, IBA Parkstad en Stadsregio Parkstad onder het mom: Samen maken we het Centrum.

Foto: Marc Ploum

Related Posts