Foto: TVP Polonia

Communications-Unlimited is een internationale multidisciplinaire centrum die bestaat uit het volgende afdelingen:

 • Uitgeverij
 • Centraal- en Oost-Europa Centrum
 • Internationale Journalistiek en PR Centrum
 • Taal- en vertaalcentrum


Communications-Unlimited is opgericht door Beata Bruggeman-Sękowska in 2004. Beata Bruggeman-Sękowska is bekroond met de prestigieuze en internationaal erkende prijs ‘’ “Voor verdiensten voor Polen en Poolse mensen wereldwijd” van de Poolse publieke televisie, TVP Polonia. De “Voor verdiensten voor Polen en Poolse mensen in de wereld” prijs wordt toegekend aan personen uit de wereld van wetenschap, cultuur, politiek en sport, die door hun prestaties een positief beeld van Polen uitdragen in de wereld.

Ze is ook de laureaat van de prijs van de voorzitter van de Eerste Kamer Senaat van de Republiek Polen voor journalisten.

Beata Bruggeman-Sękowska werkt met Poolse media sinds 1998. Zij is de oprichter en directeur van het Centraal- en Oost-Europa Centrum, het enige centrum in zijn soort in Nederland. Verder is ze internationaal journaliste, media commentator, auteur van zeven boeken, honderden artikelen over Centraal- en Oost-Europa en heeft ze talloze diplomaten, politici, artiesten geïnterviewd.
Ook werkt zij als adviseur op het gebied van Centraal- en Oost-Europa voor overheidsorganisaties en commerciële bedrijven. Daarnaast is ze bevoegd universitair docent, internationaal pr-specialiste, linguïst en beëdigd vertaalster Engels, Pools en Nederlands.

Beata Bruggeman-Sękowska is een professional met uitgebreide bestuurlijke en interculturele managementervaring, ook internationaal. Zij bezit leiderschapsvaardigheden en beschikt over een zeer uitgebreid netwerk in de diplomatieke, politieke, wetenschappelijke en zakelijke wereld, zowel in binnen- als buitenland.

Haar jeugd heeft ze doorgebracht in Polen, waar zij is geboren, maar zij heeft ook Armeens bloed en wortels in Lviv, dat nu deel uitmaakt van de Oekraïne. Zij groeide op in de communistische tijd en kreeg propagandalessen op school. Thuis leerden haar ouders haar hoe de wereld werkelijk in elkaar zat. Zij was nieuwsgierig en wilde weten waarom totalitaire systemen bestaan. Vanaf die tijd is ze gefascineerd door interculturele communicatie, politiek, taal, cultuur en psychologie, en internationalisering, wat haar een gevoel van vrijheid gaf.

Vanwege haar diepe interesse in mensen en communicatie tussen mensen, heeft ze English en American Studies aan de Universiteit van Warschau gekozen. Zij studeerde daar onder andere cultuur, literatuur, geschiedenis, massacultuur, etniciteitskwesties, politieke kwesties, genderstudies, filosofie en psychologie. Haar specialisme was de Amerikaanse cultuur, en daarnaast ook methodologie, didactiek en vertalingen. Na haar mastertitel volgde zij ook post-master studies Journalistiek aan de L’Ecole Superiere de Journalisme in Lille en de Universiteit van Warschau met medewerking van het College van Europa. Zij behaalde het Diplôme en Journalisme Européen.

Nevenfuncties van Beata Bruggeman-Sękowska

 • Voorzitter Europees Instituut over de Communistische Onderdrukking: https://eioco.nl/nl/
 • Comité van Aanbeveling Model European Parliament https://meplimburg.nl/mep-limburg/comite-van-aanbeveling/
 • Adviseur van de Stichting Gedenkteken Jodentransporten Cosel onder voorzitterschap van dhr. Ralf Krewinkel, burgemeester van Heerlen
 • Adviseur van de Stichting Knuffel tegen Eenzaamheid https://knuffeltegeneenzaamheid.nl/
 • Adviseur van de Stichting “Jongeren Ontmoeten Edith Stein Echt”
 • Bestuurslid van het Maastricht Institute for Central and Eastern Europe onder voorzitterschap van dhr. Jan Mans
 • Lid aanbevelingscomité Vriendschapsjaar Rusland-Maastricht onder voorzitterschap van prof. Joop van der Berg, oud-voorzitter PvdA van de Eerste kamer
 • Lid jury de Pool van het Jaar onder voorzitterschap van de Poolse Senator mw. Barbara Borys-Damiecka
 • Voorzitter van Jury Miss Poland Benelux sinds 2011

Het advies raad van haar Centraal –en –Oost Europa Centrum bestaat uit gerespecteerde vertegenwoordigers uit het politiek, overheid, cultuur en business wereld. https://nl.communications-unlimited.nl/category/board-of-directors/