Limburg

‘’Bij ons in de gym is de sfeer belangrijk. Iedereen moet zich thuis voelen!’’

Interview met Marc van Tilburg oprichter en eigenaar van de MFG Sports Academy uit Heerlen genomineerd voor de personal trainer van het jaar awards. Stemmen op Marc kan hier en vergeet niet je stem te bevestigen in je mail.

Beata Bruggeman-Sękowska: Marc, jij bent de enige trainer in jouw vakgebied uit Heerlen die genomineerd is voor deze wedstrijd. En je bent genomineerd door je studenten. Ik denk dat ze heel tevreden moeten zijn met je trainingen. Hoe voelt het?

Ik voel me vereerd dat ik genomineerd ben door mijn leden en had dit ook echt niet verwacht.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste aspecten van een goede personal trainer?

Een goede trainer past zich aan. Iedereen is verschillend en vereist een andere aanpak in training. Ook vind ik dat je als trainer enthousiast je lessen moet geven om het goed over te kunnen brengen aan leerlingen.

Ik train al een tijdje met je mee. De combinatie van echt geïnteresseerd zijn in wat je leerlingen nodig hebben, naar ze luisteren en je motivatie om ze te ondersteunen in hun ontwikkeling is echt indrukwekkend. Ik denk dat dit een van de redenen is waarom jouw sportschool een van de grootste in Limburg is die trainingen voor volwassenen en kinderen aanbiedt. Welke disciplines kunnen op jouw school worden beoefend?

Dank, Beata voor je compliment! Wij geven les in verschillende disciplines. Kickboksen. Thaiboksen, MMA en kracht en conditie trainingen.

Vertel ons meer over je achtergrond en het motto van je school.

Ik ben vanaf mijn 6e levensjaar begonnen met kickboksen en judo, en ik heb sindsdien deelgenomen aan wedstrijden. Op 18 jarige leeftijd verhuisde ik naar Limburg waar ik BJJ (Brazilian jiu-jitsu) ging leren. Vanaf die tijd trainde ik o.a. vrienden en kennissen. Ik combineerde verschillende vechtsport stijlen met intensive cardio oefeningen zodat er een mix ontstond van zelfverdediging en lichamelijke en mentale fitness en weerbaarheid. Daarnaast ging ik ook personal training lessen verzorgen. De populariteit van mijn trainingen namen in snel tempo toe en inmiddels telt MFG ruim 400 leden en behoort tot de grootste vechtsport school in Limburg. MFG Sports Academy is een gym waarbij iedereen zich op zijn gemak moet voelen. Vanuit deze gedachte bieden wij naast recreatief ook op wedstrijdniveau trainingen aan. Kortom: “elk wat wils”. Toewijding en respect voor de sport en je trainingspartners staan bij mij op nummer 1.Daarom is het motto van MFG:  1 Team 1 Taak…..

Sommige mensen denken dat vechtsporten over geweld gaan, maar ik volg je trainingen al een tijdje en heb er een heel ander beeld van. Wat is vechtsport?

Kickboksen is helaas vaak vroeger in een verkeerd dag licht gezet, maar gelukkig is dat steeds minder en wordt de sport door veel mensen beoefend. Door  vechtsport ontwikkel je kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit,

Er zijn ook zoveel voordelen aan het beoefenen van sport en vooral vechtsporten. Kun je er een paar noemen?

De voordelen van kickboksen is een sterke core en stabiliteit, verhoogde hand-oog coördinatie, meer zelfvertrouwen en een lager stressniveau en je gewoon lekker in je vel voelen.

Wat is in je gym echt belangrijk?

Bij ons in de gym is de sfeer belangrijk. Iedereen moet zich thuis voelen!

foto: © MFG Sports Academy

Beata Bruggeman-Sękowska is een bekroonde internationale journalist, tv-correspondent, auteur, hoofdredacteur van internationaal journalistiek centrum, Centraal- en Oost-Europa Centrum, bestuurslid en beëdigd vertaler. Ze werd geboren in Warschau, Polen en heeft ook Armeens bloed en wortels in Lvov, dat deel uitmaakt van Oekraïne. Ze woont sinds 2005 in Heerlen, Nederland.

Related Posts