Raad van Advies

Prof.dr.hab Jacek Wiśniewski

Prof.dr.hab Jacek Wiśniewski is hoogleraar op het gebied van Engelse literatuur, Britse civilisatie, geschiedenis van Groot Brittannië, Bachelor en Master seminars aan de University of Social Sciences and Humanities (SWPS) in Warschau sinds 2010. Daarvoor was hij hoogleraar aan de Warschau Universiteit waar hij 36 BA, 126 MA en 6 PhD. dissertaties heeft begeleid. Op dit moment worden zeven Ph.D door hem begeleid.

Zijn expertise is: Britse poëzie, Engelse fictie en non-fictie in de periode vanaf ‘’High Modernism’’ tot op heden, Britse en Amerikaanse houding tegenover oorlog en vrede in de twintigste eeuw. Het resultaat bestaat uit drie boeken en tegen de vijftig wetenschappelijke essays. Sinds 2008 is hij ook bezig met Britse dichters uit de Romantiek en proza van John Clare. Het volgende project van hoogleraar Wisniewski is een kritische studie over het leven en werk van John Clare.

Professor Wiśniewski is lid van IAUPE (International Association of University Professor of English, Switzerland), ESSE (European Society for the Study of English), en PASE (Polish Association for the Study of English). He is een ervaren hoogleraar, auteur van verschillende BA, MA en Ph.D. programma’s en hij is ook betrokken bij het managen van de universiteit. Hij was verder de opleidinghoofd van de engelse literatuur, hoofd van het Instituut van de studies Engels, en dean van de School van Moderne talen en Oriëntaalse studies aan de Warschau Universiteit. Hi was ook vice-rector aan de University College in Biała Podlaska.

Prof.dr.hab Jacek Wiśniewski  heeft prestigieuze beurzen ontvangen van de American Council of Learned Societies (een sabbatical van een jaar aan Princeton University, New Jersey, USA) en van British Council Grant-in-Aid (een halfjaar aan de Durham University, Northumberland, England).

Belangrijkste publicaties:

  • Mars and the Muse: Attitudes to War and Peace in 20th-century English Literature. Warsaw University Press, 1988.
  • The Great Crusade: American Literature of the First World War. Warsaw University Press, 1995.
  • Edward Thomas: A Mirror of England. Cambridge Scholars Publishing, 2009.

Leave a Reply