Centraal en Oost-Europa Centrum, Internationale Journalistiek en PR centrum, Tourisme

Handelsmissie bio-energie naar Riga

Handelsmissie bio-energie naar Riga

Bent u werkzaam in de bio-energie of houtsector? En wilt u zakendoen met de Baltische Staten? Ga dan mee met de handelsmissie naar Riga in Letland, van 13 tot en met 17 april tijdens de Nordic Baltic Bioenergy Conference 2015.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich via de ambassades in voor de belangen en kansen van het Nederlands bedrijfsleven in het buitenland. In samenwerking met de Nederlandse ambassade in Riga nodigt de Netherlands-Latvian Chamber of Commerce Nederlandse bedrijven uit de bio-energie uit om de Nederlands-Letse relaties te versterken tijdens deze handelsmissie.

Bio-energie

Letland biedt grote kansen op het gebied van de houtindustrie en biomassaproducten zoals houtpellets, houtsnippers en turf. Tegen 2020 wil het land 40% van haar energie halen uit duurzame bronnen. De afgelopen jaren is het bosgebied structureel toegenomen. Hierdoor zijn er mogelijkheden de export naar de Europese markt uit te breiden.

Voorlopig programma

Maandag 13 april: aankomst in Riga, welkomstdiner en individuele ontmoetingen
Dinsdag 14 april: congres en individuele ontmoetingen
Woensdag 15 april: congres en individuele ontmoetingen
Donderdag 16 april: study tours en individuele ontmoetingen
Vrijdag 17 april: individuele ontmoetingen, terugkeer naar Nederland

Het programma loopt gelijktijdig met de Nordic Baltic Bioenergy Conference 2015. Er zijn op dat moment meer dan 300 bedrijven vertegenwoordigd. Dit zijn vooral:

  • biomassa en biogas leveranciers;
  • bio-energie producenten;
  • leveranciers van technologie en installaties;
  • financieringsondernemingen;
  • projectontwikkelaars.

Deelname en kosten

Deelname aan de handelsmissie staat open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen uit de biomassa, bio-energie en houtindustrie. Deelname aan deze missie kost € 1.200. Hierbij is deelname aan de conferentie en individuele matchmaking met potentiële Letse partners inbegrepen. De reis- en verblijfkosten en overige individuele kosten zijn voor eigen rekening. Heeft u zich al aangemeld voor de conferentie? Dan worden deze kosten in mindering gebracht. Vermeld dit bij uw aanmelding.

Aanmelden

U kunt zich tot 15 maart aanmelden bij het NLCC via:

 

 

Source and photo: http://www.rvo.nl/

Leave a Reply