Boeken

Jouw succes en leven creëer jezelf : Interview met Beata Bruggeman-Sękowska

Jouw succes en leven creëer jezelf : Interview met Beata Bruggeman-Sękowska

Beata Bruggeman-Sękowska is academisch docente en Pools-Nederlandse journaliste. Ook is zij schrijfster en uitgever van taalboeken, zoals: “Medisch Pools, Medisch Nederlands” en “Zakelijk Pools, Zakelijk Nederlands”, “Medisch Russisch, Medisch Nederlands”, “Zakelijk Russisch, Zakelijk Nederlands’’, “Zakelijk Roemeens, Zakelijk Nederlands”. Zij is adviseur op het gebied van Centraal- en Oost-Europa voor bedrijven en overheden en bestuurslid van het “Maastricht Institute for Central and Eastern Europe”. In 2004 startte ze haar onderneming, Communications-Unlimited ( www. communicatons-unlimited.nl ) die in Nederland en Polen taalcursussen verzorgt, onder andere Nederlands, Pools en Engels, en (beëdigde) vertalingen. Ze werkt mee aan de voorbereidingen voor de verkiezingen van “Pool van het jaar in Nederland” en is juryvoorzitter bij “Miss Poland in de Benelux’’.

 

Het thema van dit symposium is Succes hebben in Nederland. Als wij kijken naar uw prestaties en uw positie in Nederland en internationaal, dan roept dit de vraag op : wat is de grondslag voor uw succes?

Er bestaan verschillende definities van succes, maar de woorden van de wereldberoemde Amerikaanse consultant en levenscoach Anthony Robbins spreken me het meeste aan. Volgens hem is succes ”doing what you want to do, when you want, where you want, with whom you want, as much as you want”. Alleen dan doen we alles met passie, creatieve energie, onbeperkte vastberadenheid en met geloof in jezelf en je doelen. Om dit te bereiken moeten we antwoord krijgen op de zeer moeilijke vraag, die zo makkelijk lijkt.
Wat wil je nu concreet in leven bereiken? Jij en niemand anders. Wat is jouw doel? En als je dit eenmaal weet, formuleer je een strategie, dus wat ga je doen om dit doel te bereiken, te realiseren en te verbeteren.

Welk advies kunt u aan Polen die in Nederland wonen geven, die aan het begin van hun carrière staan?

Ik weet nog heel goed hoe mijn start in Nederland was. Ik heb daar veel van geleerd. Men vertelde mij dat ik nooit in Nederland kon bereiken, wat ik in Polen bereikt had. Mijn diploma’s kon ik ook beter in mijn zak laten en dus ook vooral niet mijn hoofd boven het maaiveld uitsteken, omdat dat niet gewenst is in Nederland. Toch ben ik zeer dankbaar voor dit advies. De reden is dat ik hierdoor direct leerde dat de vijand van succes een gebrek aan zelfvertrouwen is, dus dat je gaat geloven dat succes alleen voor anderen is weggelegd.
Een vaak voorkomende fout is dat je alleen redenen gaat bedenken waarom iets niet kan lukken. En dat is fataal.
Wat je in je leven wil bereiken, is alleen van jezelf afhankelijk, van jouw vastberadenheid en flexibiliteit.

Beperk jezelf niet. Vergeet nooit dat als je iets in je leven wil veranderen, je ook open moet staan voor veranderingen, want niemand anders dan jezelf zal dat voor je doen. Onthoud dat geen actie betekent: geen veranderingen, geen kansen voor het verwezenlijken van jouw dromen. Je kunt alleen succesvol zijn door vastberadenheid en te geloven in jouw eigen mogelijkheden.

Hoe helpen de populaire markttechnieken en -strategieën van tegenwoordig succesvol te zijn?

Marketing en PR zijn noodzakelijk in het zakelijk leven. Wat Communications-Unlimited betreft, kan ik me niet voorstellen om geen gebruik te maken van internet of van de kansen die sociale media bieden.

De klant en zijn verwachtingen vormen de basis van het zakelijke functioneren. Zonder analyse van de verwachtingen van de klant, maar ook zonder zorg voor het bedrijfsimago is het nagenoeg onmogelijk de klant te overtuigen dat hij juist onze onderneming zoekt. Internet en sociale media bieden ons deze kans. Bezoek ons op de site van Communications-Unlimited, op facebook en op linkedin!

Is het waardevol om deel te nemen aan het door ons georganiseerde symposium?

Ik ben er zeker van dat we voortdurend moeten leren, ons moeten ontwikkelen en nieuwe uitdagingen aan moeten gaan. Maar je moet niet vergeten de nieuwe kennis die je tijdens een symposium leert, toe te passen. En natuurlijk moet je nooit stoppen te geloven dat je jouw succes en leven zelf creëert !

Richard Dudkiewicz

Bron: http://www.polonus.nl/nl/jouw-succes-en-leven-creeer-jezelf.html

Leave a Reply