Boeken

Wereldjournalisten over Zakelijk Roemeens, Zakelijk Nederlands, thematische woordenschat voor iedereen

Wereldjournalisten over Zakelijk Roemeens, Zakelijk Nederlands, thematische woordenschat voor iedereen

 

Zie onderaan het artikel:

 

Zakelijk Roemeens Wereld Journalisten.png

 

Zakelijk Roemeens , Zakelijk Nederlands, Thematische Woordenschat voor iedereen is een boek voor iedereen die zakelijk Roemeens en Nederlands nodig heeft. Dit unieke boek van 214 pagina’s is een handig naslagwerk voor op de werkvloer en kan gebruikt worden voor zelfstudie, maar ook in elke cursus waarin Roemeense woordenschat aan de orde komt.

Het boek is thematisch georganiseerd. Er zijn 19 delen. In het eerste deel vindt u basisinformatie over de Roemeense en Nederlandse taal en het Roemeense en Nederlandse  alfabet. De delen 2-16 bevatten praktische woordenschat over onder meer persoonlijke gegevens, beroepen, dagen, maanden en seizoenen, tijdsaanduidingen, solliciteren, arbeidsovereenkomsten, beloning, bank en bankdiensten, leningen en hypotheken en veel meer. Deel 17 is een handige, alfabetische lijst waar belangrijke zakelijke woorden aan bod komen. In elk deel kunt u ook zien hoe de woorden in hun specifieke context gebruikt worden. De delen 18 en 19 zijn speciaal bedoeld voor zelfstudie of kunnen als huiswerk worden gemaakt. Hier vindt u ook oefeningen en de sleutel. Het boek gaat ook in op de juiste uitspraak van de Roemeense woorden.

Een belangrijk onderdeel van het boek vormen de voorbeelden van arbeidsovereenkomsten en vacatures. Hierin komen de woorden uit de woordenschatlijsten terug in verschillende contexten. Het boek bevat daarnaast ook uitleg in het Roemeens van verschillende Nederlandse concepten zoals secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Leave a Reply