Internationale Journalistiek en PR centrum, Limburg, Video

Victoria, Alexia en Maximiliaan Bruggeman ontvangen de eerste jeugdlintjes in Heerlen

Victoria, Alexia en Maximiliaan Bruggeman (Knuffel tegen Eenzaamheid) hebben de jeugdlintjes van de gemeente Heerlen ontvangen, de “Koelpietjes voor hun maatschappelijke inzet. Het zijn de eerste jeugdlijntjes uitgerekend in de geschiedenis van Heerlen.

De oorkondes zijn getekend door de burgemeester van Heerlen dhr. Roel Wever, die zegt: ‘’Met het opspelden van een koelpietje bedanken we jou voor jouw belangrijke werk. Het Koelpietje staat symbool voor een ware heldendaad en komt uit de tijd van de mijnwerkers’’

Roel Wever vertelde ons in een gesprek: ‘’Wij zijn als gemeente super trots op kinderen in Heerlen die hun nek uitsteken of iets bijzonders doen voor anderen. Daarom verdienen deze kinderen een lintje’’

Knuffel tegen Eenzaamheid werd in september 2018 opgericht door Victoria Bruggeman. Victoria samen met haar zus Alexia en haar broertje Maximiliaan hebben inmiddels al meer dan 1000 ouderen bereikt, de meeste met dementie, en minstens 1200 jongeren en hun families.

De organisatie zet zich in tegen sociaal isolement en eenzaamheid van oudere, zieke mensen, mensen met een beperking van alle leeftijden. Zij verrichten verschillende acties om andere mensen te helpen.  Zo houden ze bijvoorbeeld elk jaar in december een speciale actie voor oudere eenzame mensen die aan een zware vorm van dementie lijden en zij bezoeken bij voorbeeld ouderen met dementie op gesloten afdelingen. Zij geven  letterlijk en figuurlijk knuffels. Daarnaast hebben zij gezorgd dat Sinterklaasviering en Wintertijd evenement in Heerlen rolstoeltoegankelijk zijn.

Op de vraag wat moet je doen op je dromen te realiseren beantwoordt Victoria: ‘’Gewoon proberen, blijven proberen en niet opgeven’’.

Marion Schmitz de voorzitter van Sevagram Verwenzorg heeft Alexia, Victoria en Maximiliaan voorgedragen voor de lintjes.

Marion Schmitz: ‘’Als voorzitter van Sevagram Verwenzorg (goede doelenstichting) heb ik Victoria, Alexia en Maximiliaan Bruggeman en hun stichting Knuffels tegen Eenzaamheid leren kennen. Ze zijn ondanks hun jonge leeftijd zeer maatschappelijk betrokken. Zo zijn ze al jaren zeer lief voor de cliënten van Sevagram. Ze symboliseren Empathie, Liefde en Compassie!

Sevagram als zorgorganisatie heeft mensgerichte zorg heel hoog op haar agenda staan. En de knuffelactie van Victoria, Alexia en Maximiliaan Bruggeman vinden wij gewoon fantastisch. Het biedt onze cliënten een houvast, zij hebben een vertrouwde knuffel en met de komende kerstdagen is het gewoon gespreksstof. Dus ik vind het helemaal waanzinnig goed.”

De acties van Knuffel tegen Eenzaamheid werden  gesteund onder andere door de wethouder Adriane Keulen, Jan Mans, Emil Szarkowicz,  Heerlen Mijn Stad, Wintertijd en vele andere personen en organisaties.

Zie de video van de uitreiking hier: https://www.youtube.com/watch?v=UMvJ3BXxo0M&t=2s

Zie rapportage van de jeugdjournaal hier: https://jeugdjournaal.nl/artikel/2315494-victoria-deelt-600-knuffels-uit-aan-eenzame-ouderen.html?fbclid=IwAR2Qiqdy5hZsZ62B74xVU2A-09qyocUsEI40UrNmz5czzYxksST5rh3qBnQ