Internationale Journalistiek en PR centrum, Limburg

Urban Data Center Heerlen-CBS voorbeeld op wereldcongres

De gemeente Heerlen is samen met het CBS uitgenodigd door de World Council on City Data (WCCD) op het wereldcongres ‘Cities on the Global Stage – Data as the Universal Language’ in Dubai. Heerlen heeft hier een presentatie verzorgd en deelgenomen aan paneldiscussies. De unieke samenwerking binnen het Urban data Centre en met name de unieke certificering behaald door Heerlen en het CBS werd door de organisatie en deelnemers uit verschillende steden meermaals als voorbeeld aangehaald.

 

In november 2016 verkreeg de gemeente Heerlen het ISO-certificaat van de WCCD. Deze organisatie probeert wereldwijd uniformiteit in meetbare indicatoren te bewerkstellingen zodat steden zich internationaal met elkaar kunnen vergelijken. Zo is Heerlen bijvoorbeeld op nummer 1 met betrekking tot het aantal patenten ten opzichte van het aantal inwoners.

 

Martin de Beer: “Heerlen geeft met het Urban Data Center invulling aan de profilering van Smart Services City. Ook over de grenzen heen”.

 

Ralf Krewinkel: “Ik ben uitermate trots op hetgeen in Heerlen in korte tijd is neergezet. Als gemeente zijn we samen met het CBS een unieke samenwerking aangegaan en hebben in zeer korte tijd een unieke certificering behaald.  De komende tijd zal deze samenwerking inhoudelijk verder worden verdiept.”

 

Tjark Tjin-A-Tsoi (DG CBS): “Tijdens het congres werd de samenwerking tussen CBS en Gemeente Heerlen in het Urban Data Center- Heerlen gezien als model voor verdere ontwikkeling van stedelijke data. Er liggen veel kansen voor Heerlen om samen met het CBS dit verder uit te bouwen.”

 

Bron: Persbericht Gemeente Heerlen, 9 maart 2017