Limburg

Heerlense dienstreizen geheel elektrisch

Dienstreizen van Heerlense ambtenaren worden vanaf maandag 4 februari volledig elektrisch uitgevoerd. Wethouder Charles Claessens heeft daarvoor vandaag de sleutels in ontvangst genomen van eerste Renault Zoe bij Janssen Kerres op de autoboulevard. Buiten de auto’s kunnen de Heerlense ambtenaren ook gebruik maken van (elektrische) fietsen en de trein.

Ambtenaren van de gemeente kunnen zelf aangeven welk vervoersmiddel ze willen gebruiken voor hun dienstreizen. Ze moeten daar echter kritisch mee omgaan. Voor korte afstanden kunnen ze een (elektrische) fiets gebruiken en voor goed bereikbare plekken in de steden is de trein de meest voor de hand liggende optie. Voor andere reizen kunnen ze vanaf volgende week gebruik maken van elektrische auto’s.

De dienstauto’s moeten zo efficiënt mogelijk worden ingezet. De bezettingsgraad wordt daarvoor vanaf het begin precies bijgehouden. Aan de hand van die cijfers wordt in een later stadium bekeken of de gemeente meer of minder auto’s nodig heeft.

Medewerkers die dienstreizen willen maken met hun eigen auto, moet daarvoor een goede reden hebben. Bovendien moeten ze daarvoor toestemming hebben van hun afdelingshoofd.

Wethouder Charles Claessens (Milieu en Duurzaamheid): “Samenwerking met Parkstad, Provincie en de Euregio is heel belangrijk voor Heerlen. Om die reden zijn ambtenaren nogal eens onderweg naar bestemmingen buiten onze gemeente. Dat dat nu volledig elektrisch gebeurt is een logisch onderdeel van de duurzame stad die wij nastreven.”

Bron: Persbericht Gemeente Heerlen

Foto: Gemeente Heerlen