Boeken

Zakelijk Pools voor Nederlanders aanrader bij Bruna

Zakelijk Pools voor Nederlanders aanrader bij Bruna

Bruna: een van de grootste en meest bekende Nederlandse boekwinkels radt aan : Zakelijk Pools voor Nederlanders ISBN: 9789079532018 .

‘’Zakelijk Pools voor Nederlanders, Thematische Woordenschat ‘’ is een uniek boek voor iedereen die in zijn/haar dagelijkse praktijk te maken heeft met Poolse en Nederlandse zakenpartners of werknemers en voor iedere Nederlandse lezer die in zijn praktijk met Pools in aanraking komt. ‘’Zakelijk Pools voor Nederlanders, Thematische Woordenschat’’ kan u helpen bij de communicatie, want dit boek biedt voor iedere denkbare zakelijke situatie de woorden die u nodig hebt.

Het boek is een handig naslagwerk op de werkvloer en kan gebruikt worden voor zelfstudie, maar ook in elke cursus waarin de zakelijke woordenschat aan de orde komt.

Het boek bestaat uit thematische woordenlijsten, variërend van beroepen en de dagen van de week tot tijdsaanduidingen en termen die bij sollicitaties en in vacatures worden gebruikt. Maar ook treft u voorbeelden aan van arbeidsovereenkomsten en vacatures. Bovendien bevat het een aantal oefeningen om u het Pools eigen te maken.

Het boek is thematisch georganiseerd. Er zijn achttien 18 delen. In het eerste deel vindt u basisinformatie over de Poolse taal en het Poolse alfabet. De delen 12-16 bevatten een praktische woordenschat over onder meer solliciteren, arbeidsovereenkomsten, beloning en nog veel meer. In elk deel kunt u ook zien hoe de woorden in hun specifieke context gebruikt worden. De delen 17 en 18 zijn speciaal bedoeld voor zelfstudie en kunnen als huiswerk worden gemaakt. Hier vindt u ook oefeningen en de sleutel.

Een belangrijk onderdeel van het boek vormen de voorbeelden van arbeidsovereenkomsten en vacatures. Hierin komen de woorden uit de woordenschatlijsten terug in verschillende contexten. Het boek bevat daarnaast ook uitleg in het Pools van verschillende Nederlandse concepten zoals secundaire arbeidsvoorwaarden.

‘’Zakelijk Pools voor Nederlanders, Thematische Woordenschat’’ is geschreven door Beata Bruggeman-Sękowska. Zij is universitair docent, beëdigd vertaaler Engels, Pools en Nederlands en journalist Zij heeft ruim vijftien jaar ervaring als taaldocent, zowel aan Poolse als aan Nederlandse universiteiten en hogescholen. In 2004 richtte zij Communications-Unlimited op, dat een groot aantal diensten verzorgt op het gebied van taal en journalistiek (www.communications-unlimited.nl).

Beata Bruggeman-Sekowska is ook de auteur van zes andere boeken namelijk:

  • Medisch Pools, Medisch Nederlands ( ISBN/EAN: 9789079532025 ) • Zakelijk Russisch, Zakelijk Nederlands ( ISBN/EAN : 9789079532032) • Zakelijk Roemeens, Zakelijk Nederlands ( ISBN/EAN : 9789079532049 ) • Zakelijk Pools, Zakelijk Nederlands, thematische woordenschat voor iedereen ( ISBN/EAN : 9789079532001) • Medisch Russisch, Medisch Nederlands ( ISBN/EAN: 9789079532056) •Facility Management en Bouwkunde. Engelse en Nederlandse terminologie: ISBN/EAN: 978-90-79532-06-3 )

 

 

Aanrader-Zakelijk-Pools-voor-Nederlanders-Bruna-2014-300x161

 

Leave a Reply