Centraal en Oost-Europa Centrum, Internationale Journalistiek en PR centrum

Uit de wolken ter aarde

“Uit de wolken ter aarde” is een spektakel met poëzie en jazz, regie en uitvoering: Jan Nowicki, met een originele muziek van Cezary Chmiel en Mark Stryszowski.
In het programma de poëzie van pastoor Jan Twardowski, Bolesław Leśmian en Johannes Paulus II.
Het thema van dit spektakel is een gesprek met God over de vergankelijkheid, waarheid, liefde, genade en geloof. Dit alles in context van de persoon van pastoor Jan Twardowski en zijn perceptie van de moderne wereld.
In de rol van de pastoorTwardowski – Jan Nowicki.
De officiële première vond plaats tijdens 51.Cracow Jazz Allerzielen in de kerk van de Hervormden in Wieliczka op 2 november 2006. Sindsdien werd de stuk gepresenteerd tijdens concerten, muziek- en theaterfestivals in Polen en in het buitenland (onder anderen in Zuid-Afrika, Verenigde Staten, Noorwegen, Oekraïne, Spanje, Verenigd Koninkrijk e.a.) Alle voorstellingen riepen grote emoties bij het publiek op en halen lovende kritieken in de pers.
De artiesten:
Akteur: Jan Nowicki
Musici: Marek Stryszowski: saxofoons, fluit, zang Cezary Chmiel: toetsenbordinstrumenten
Informatie over de kunstenaars:
Jan Nowicki: Een bekende Poolse acteur van theater, film en televisie, een docent. Jan Nowicki schittert niet alleen van het filmscherm, maar is ook een grote persoonlijkheid op het toneel van het theater. Hij speelde bij Andrzej Wajda in toneelstukken gebaseerd op de werken van Fjodor Dostojevski. Hij heeft veel theater- en filmrollen gespeeld waarvoor hij talloze artistieke onderscheidingen en staatsdecoraties heeft mogen ontvangen.
Cezary Chmiel – componist, pianist, organist en tubaspeler; mede-oprichter van het band Gabinet en de oprichter en leider van de jazz-rock band CC Band; deelnemer van de vele orgel wedstrijden, afgestudeerd aan de kerkmuziek van de Pauselijke Academie voor Theologie in Krakau;, componist van het muziek van zijn alle albums, o.a. „Powroty”, „Czasami o Świcie”, „Bez słów”, „Zmowa”, „Droga Krzyżowa – muzikale beelden en impressies”. Marek Stryszowski – componist, zanger en jazz saxofonist, President van de Krakow tak van de Poolse Jazz Association; mede-oprichter van de band Laboratorium; winnaar van festivals: Jazz aan de OderInternational Meeting of Jazz Vocalistenbedenker en producent van vele projecten m.in:. World Art Underground in Wieliczka, International Bridge Jazz 2000, Krakow Jazz Meetings, Krakow All Souls Jazz. Hij treedt op en nam albums op met jazzmusici uit de hele wereld (op vrijwel alle continenten) met eigen bands o.a. Laboratorium, Electric Shepard, Little Egoists, De Profundis, Sharkiat.

 

Waar: Breda,  in Sacramentskerk, Zanberglaan 58.

Wanneer: 29 oktober om 19.00

Hoe: Bevestigen voor 25 oktober via: info@serce-polski.nl