Internationale Journalistiek en PR centrum, Limburg

Martin de Beer Lijsttrekker VVD Heerlen

 

De leden van VVD Heerlen hebben wethouder Martin de Beer gekozen als lijstrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Op nummer twee staat Marc van den Berg en op nummer drie raadslid Ans Winkens.

 

Martin de Beer is sinds 2014 wethouder in Heerlen namens VVD en D66 voor Economische Zaken, Werkgelegenheid, Sport en Dienstverlening. Eerder zat hij in de Heerlense gemeenteraad en in Provinciale Staten namens de VVD. Als wethouder zet Martin de Beer zich voornamelijk in om meer bedrijvigheid en meer banen te creëren. Zo zijn er in de afgelopen vier jaar in Heerlen 75 nieuwe winkels en horecazaken gestart, zijn er honderden banen bijgekomen op de bedrijventerreinen en zijn er 1.600 mensen succesvol uit de bijstand naar een baan bemiddeld.

Op nummer twee van de kandidatenlijst staat Marc van den Berg, bedrijfsmakelaar en bestuurslid van MKB-Parkstad. Marc van den Berg wil zich onder meer inzetten voor het verder verbeteren van het ondernemersklimaat en het contact tussen gemeente en ondernemers. Eerder was hij gemeenteraadslid voor de VVD Heerlen in de periode 2002-2006.

Zittend raadslid Ans Winkens staat op nummer drie van de kandidatenlijst. Ans Winkens is een zeer ervaren raadslid sinds 2001. Ans Winkens zet zich in voor de buurtbewoners, het sociaal werkveld en de evenementen in Heerlen. Ans Winkens wil Heerlen verder op de kaart zetten als prettige woonomgeving met goede voorzieningen voor jong en oud.

Op nummer vier staat Ruud Kockelkorn, ICT-ondernemer en voormalig VVD-raadslid in de periode 2011-2014. Aloys Bruggeman is accountant, ICT-auditor, vastgoedbelegger en de nummer vijf op de lijst. Op nummer zes staat Maicle Huver, projectingenieur en lid van het Algemeen Bestuur Waterschap Limburg. Lijstduwer op de kandidatenlijst is oud-wethouder Jos Offermans uit Hoensbroek.

Bijzonder is dat de lijst van VVD Heerlen ook de namen draagt van de fractieleden van de VVD Landgraaf (Bjorn Lambie) en VVD Brunssum (Jaimy van Dijk en Jack van Oppen). Daarmee wil VVD Heerlen onderstrepen dat zij voor samenwerking en herindeling is in de regio Parkstad.