Limburg

Heerlen gaststad Dag van de Stad 2020!

“Samen met IBA Parkstad, Stadsregio Parkstad en de provincie Limburg heeft Heerlen een bidbook ingediend om dit bijzondere congres uit te nodigen naar Heerlen te komen. Een congres over vernieuwende stedelijke ontwikkelingen past goed bij Heerlen vonden wij. Want in Heerlen en Parkstad gebeurt heel veel. En dat mag gezien worden. We zijn blij dat de organisatoren enthousiast zijn over de manier waarop hier de vernieuwing van de stad wordt aanpakt – met onder andere het Maankwartier en IBA Parkstad – en daarom kiezen voor Heerlen als gaststad.”, zegt waarnemend burgemeester van Heerlen Emile Roemer.

De jury, bestaande uit secretaris-generaal Maarten Schurink van het ministerie van BZK en wethouder Mobiliteit Robert van Asten van gaststad 2019 Den Haag, was onder de indruk van het sterke bidbook, het enthousiasme en de stevige propositie van Heerlen. Bovendien scoort Heerlen hoog op vraagstukken die in veel andere Nederlandse steden op de agenda staan en tijdens eerdere edities van de Dag van de Stad minder prominent zijn uitgelicht. Hierbij valt te denken aan o.a. grensoverschrijdende samenwerking, bevolkingsdaling, fysieke transformatie, circulair bouwen en leefbaarheid.

Heerlen was een overtuigende kandidaat, maar had een geduchte concurrent. Want ook van Tilburg ontving de organisatie een sterk bidbook. Omdat de jury vond dat ook de visie en vraagstukken van Tilburg erkenning verdienden, is besloten om de Dag van de Stad 2021 toe te kennen aan Tilburg.

Het congres van de ‘Dag van de Stad’ is hét jaarlijkse evenement over innovatieve stedelijke ontwikkeling in Nederland. Het vindt plaats op 26 oktober 2020 en wordt voorafgegaan door een ‘Nacht van de stad’ met uiteenlopende programmering. Het congres vindt plaats op meerdere locaties in de stad met het Parkstad Limburg Theater als hoofdlocatie. Het wordt bezocht door ongeveer 2000 toonaangevende professionals op het gebied van stedelijke ontwikkeling om te leren en zich te laten inspireren door verhalen en praktijkvoorbeelden.

Meer informatie over de ‘Dag van de Stad’ is beschikbaar hier: https://www.dedagvandestad.nl/

foto: communications-unlimited.nl

© Copyright www.communications-unlimited.nl, 2020. All rights reserved.

Bron: persbericht Gemeente Heerlen