Internationale Journalistiek en PR centrum, Limburg

Cultuurmonitor 2017

Persbericht

De cultuurmonitor 2017 laat net als voorgaande jaren zien dat cultuur leeft in Heerlen. In Heerlen zijn er procentueel gezien méér actieve cultuurbeoefenaars dan landelijk. Verder heeft maar liefst 89% van alle Heerlenaren een culturele of uitgaansvoorziening bezocht, waarbij het Parkstad Limburg Theater het meest bezocht werd. Opvallend is dat het percentage inwoners dat (hoge) kosten als een belemmering ziet om actief deel te nemen aan cultuur of voorstellingen te bezoeken verder is afgenomen. 

 

Ook de evenementen kunnen rekenen op veel belangstelling. 82% van de Heerlenaren bezocht een Heerlens Festival of evenement. Naast de grote optocht in Heerlen-Centrum is Cultura Nova het meest bezochte evenement.

Heerlenaren zijn ook blij met de murals. 75% van de Heerlenaren vindt dat de murals een positieve invloed hebben op het imago en de uitstraling van de stad. Als belangrijkste verbeterpunt geven Heerlenaren aan dat de vindbaarheid van evenementen en activiteiten te wensen overlaat.

 

De conclusies uit de cultuurmonitor bevestigen dat de koers om sterk in te zetten op Cultura Nova en mogelijkheden voor street art uitingen in onze stad moet worden voortgezet. Het verbeterpunt om de vindbaarheid van evenementen te vergroten wordt dit jaar actief opgepakt.

 

Bron: Persbericht Gemeente Heerlen

Foto’s: Communications-Unlimited.nl

Cultura Nova

 

Street Art